Pilot projekat podrške roditeljima koji rade subotom počinje u Zrenjaninu

782
Foto: Freepik

U Zrenjaninu će početkom marta započeti pilot-projekat podrške roditeljima koji rade subotom, što će omogućiti deci da borave u vrtiću dok su njihovi roditelji na poslu.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, prof. dr Darija Kisić, zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina, Simom Salapurom, potpisala je Memorandum o saradnji koji označava početak ove inicijative.

Inicijativa je odgovor na potrebe roditelja koji moraju da rade i vikendom. Ministarka Kisić istakla je raznovrsnost zanimanja koja zahtevaju rad i dežurstva vikendom te naglasila potrebu za podrškom roditeljima u ovom gradu.

„Ovo je jedan lep i važan projekat, jer će roditelji znati da su deca na sigurnom, sa svojim vršnjacima, i to je jedna prava vrsta podrške koja je kroz ovaj projekat obezbeđena“, navela je Kisić, zahvaljujući se zaposlenima u vrtićima koji su se odazvali da podrže ovakav vid aktivnosti.

„To su vrtići u naseljima Zeleno polje i Bagljaš, a subotom će raditi jaslena i predškolska grupa, čim početkom marta bude potpisan ugovor sa UNDP“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Izvor: bebac.com