Haos u školi u Barajevu – Zbog nasilnog učenika koji davi i maltretira, đaci ne dolaze na časove

267
Foto: youtube nova.rs print screen

Učenici odeljenja VI-2 osnovne škole Knez Sima Marković iz Barajeva već tri nedelje nastavu pohađaju onlajn

Učenici ove osnovne škole se zbog vršnjačkog nasilja ne osećaju bezbedno da dolaze u školu. Kako priča jedan od roditelja, Aleksandar Ivanković, učenik tog odeljenja svakodnevno vrši nasilje nad vršnjacima, a majka dečaka to ne prihvata, te su institucije bez rešenja.

Ivanković je za „Probudi se“ na TV Nova S ispričao da je pomenuti učenik prošlog petka davio njegovog sina, a istog data još jedno dete je fizički napao te je završilo u Tiršovoj.

On navodi da su sa problemom upoznati lokalna samouprava, škola, Ministarstvo prosvete, policija, socijalno i ističe – problem ne može da se reši.

—Majka učenika ne želi da prizna da to njeno dete radi – ustanove su nemoćne i to je to —kaže Ivanković.

Prema njegovim rečima, jedno od ponuđenih rešenja jeste da se dete prebaci u specijalnu školu, ali to nije moguće bez saglasnosti oba roditelja.

Celo VI-2 odeljenje ne ide već tri nedelje u školu, od nastavnika imaju podršku te se nastava iz svih predmeta odvija onlajn.

Rešenje je roditeljima obećano još prošle godine, ali je sada stanje sa nasiljem još gore, ističe Ivanković.

—Deca ne mogu da prate nastavu i ne osećaju se sigurno. Pitanje je vremena kada će nekoga da napadne – izazvan ili neizazvan —priča sagovornik TV Nova S.

Savet roditelja takođe je napsimeno saopštio da može da garantuje sigurnost učenika.

—Ne dolazi niko iz njegovog odeljanja, sad i on (dečak koji je nasilan) podržava svoje odeljenje i ne dolazi —priča Ivanković.

Prethodni razredni starešina je napustio to mesto, kako tvrdi Ivanković, jer ne može da izdrži pritisak majke dečaka koji vrši nasilje.

Takođe, prema tvrdnjama Ivankovića, majka tog učenika napada druge đake „ko se suprotstavi njenom detetu“.

Izvor: nova.rs