O nama

Mala škola na internetu

Portal za vaspitače, mala-skola.com, predstavlja online kutak za vaspitače, roditelje i decu, ali i sve one koji vole čaroban dečiji svet. Portal www.mala-skola.com nastao je u želji da podelimo svoje znanje sa drugima i sprovedemo svoje ideje u dela.

“Mala škola” je u početku bio mali cilj ali je vremenom ideja podržana od velikog broja ljudi, što nam je svakako bio vetar u leđa i pokretač.

Na sajtu možete pročitati edukativne sadržaje za vaspitače, savete za roditelje, pesme i priče za predškolce i još dosta toga. Veoma su popularne NTC ilustracije dečijih pesama, to je način da deca uz pomoć ilustracija lagano i smisleno nauče pesme za decu.

Nezaobilazne pisane pripreme za rad vaspitača predstavljaju važan deo sajta. Bez obzira koji program vrtići koriste svaka priprema im uvek može poslužiti kao pomoć u radu.

Idejni autor sajta je Snežana Crnogorčević, diplomirani vaspitač. Završila je Visoku školu za vaspitače u Šapcu i Učiteljski fakultet, smer za vaspitača. Takođe piše i pesme za decu.

Korisnici koji se pridruže Mala-škola.com zajednici na ličnu elektronsku adresu dobijaju e – mail kada god podelimo objavu na sajtu.

Misija sajta je:

– animirati decu i njihove roditelje na učenje, rad i kreativnost kroz zabavne sadržaje – pružiti im znanje na zabavan način.

– Podstaći roditelje, kroz zabavno edukativne sadržaje na aktivnosti i delovanje iz oblasti vaspitanja i obrazovanja umesto aktivnosti gledanja komercijalnih sadržaja.

– Pomoć vaspitačima (stručni tekstovi i pisane pripreme za vaspitače), učiteljima (pedagoški tekstovi), deci (sadržaji koji će im pomoći u učenju) i roditeljima (saveti za roditelje).

– Zabava za bake i deke i lako pronalaženje kratkih pesama i priča za unuke.

– Negovanje poezije i proze novijeg doba kao i starih dobrih pesama i priča iz naših čitanki.

– Pomoć roditeljima koji žive van naših prostora ili na drugom kontinentu da kod svoje dece neguju ovdašnji jezik i običaje kroz priče, pesme i druge sadržaje.

A najtraženije stranice od sada će biti u ovom odeljku:

Naš tim će se potruditi da za Vas uvek izabere dobre, kvalitetne ali i posve zanimljive i neobične tekstove.

Uživajte!