Saveti: Kako odabrati dobar (privatni) vrtić za Vaše dete?

195
Izvor: shutterstock
U moru saveta koje imamo na internetu verujemo da će Vam naši saveti baš korisiti jer su konkretni i pomoći će vam da ih i primenite.
  • VAŠE DETE JE U FOKUSU

Ne možete to očekivati u grupi od 30 i više dece. Što bi značilo da biste trebali birati vrtiće u kojima nema mnogobrojnih grupa. A ako već imate mogućnosti da izdvojite za neki bolji privatni vrtić, takvu uslugu bi i trebalo da dobijete. Potrebe i interesovanja deteta i dolaze do izražaja u manjim grupama dece, gde vaspitač maksimalno može da se posveti svakom detetu ponaosob, i što je najvažnije može „forsirati“ određene talente deteta u cilju njihovog razvijanja. U manjim grupama mogu se lakše prepoznati i darovita deca i započeti na vreme rad sa njima na adekvatne načine.

  • PROSTOR U KOME SE DETE OSEĆA UDOBNO

Vrtići ovakvog tipa nude vašem detetu i prostor u kome se ono oseća udobno, gde doživljava sigurnost i socijalnu interakciju, ali i slobodu za kreativnost i individualna iskustva. Briga o Vašem detetu je sa puno ljubavi a ljubav je i njohov fokus rada. Velike, šarene i svetle sobe čine odgovarajući spoljni okvir takvog prostora.

  • JASNE STRUKTURE AKTIVNOSTI

Jasne strukture daju deci sigurnost i orijentaciju: Ritam dnevnog boravka stoga treba da bude određen svakodnevnom rutinom zajedničkih obroka, pevačkih grupa i grupa za igru, kreativnih aktivnosti, slobodnih igrara, ekskurzija i puno sadržaja u prostoru za zadovoljavanje prirodne radosti kretanja koju deca poseduju.

  • DETE SE U VRTIĆU OSEĆA PRIJATNO

Ali najvažnije je da vaše dete voli da dolazi u vrtićki dnevni boravak, da se zabavlja i oseća bezbedno. Glavni prioritet svakog takvog vrtića je da se Vaše dete oseća prijatno sa vaspitačima i u samom vrtiću i da im verujete.

Nadamo se i verujemo da smo Vam pomogli i odgovorili na pitanja koja pretražujete na internetu, vezana za dečji vrtić. Ako jesmo i ukoliko vam se tekst dopao ostavite komentar ispod.