Sta Zeka da donese umesto slatkiša?

Umesto slatkiša, mala količina crne cokolade može biti sjajan izbor za zadovoljavanje potrebe za slatkim. Crnu čokoladu možete istopiti i preliti je preko banane ili nekog drugog sezonskog voća

80
Izvor: freepik

Predlozi za zdrave poslastice koje možete staviti u uskršnji paketić

Uskršnji zeka je jedan od najpoznatijih simbola Uskrsa, a tradicija slanja paketića sa slatkišima deci je veoma popularna. Međutim prevelika konzumacija slatkiša može biti štetna za zdravlje dece, a tokom praznika su trpeze obično pune raznih slatkiša kojima deca ne mogu da odole te često u tome i preteraju.

Zato želimo da vam predložimo da umesto slatkiša u paketić stavite zdrave namirnice koje im mogu biti podjedanko ukusne, a pritom veoma zdrave

1. Grickalice od povrća i voća: Deca koja vole grickalice će se ovim poklonom oduševiti, naročito ukoliko ovu ukusnu i zdravu poslasticu začinite sa malo cimeta ili drugim začinima po ukusu. Najbolje od svega je to što ove zdrave grickalice možete i sami napraviti kod kuće od tankih kriški jabuke, šargarepe, kruške ili nekog drugog voća ili povrća po vašem izboru. Kriške koje nasečete možete ispeći u rerni kako bi bile hrskave i slasne.

2. Sveže voće: Jabuke, banane, pomorandže, mandarine i drugo sveže voće je bogato vlaknima, vitaminima i mineralima. Ovo je sjajan izbor za paketić, a ove namirnice pomažu u očuvanju jakog imuniteta vašeg deteta.

3. Voćni pire u vrećici: Frutek pouch je savršena zdrava opcija za uskršnji paketić koja će obradovati i decu i roditelje. Ova poslastica je napravljena od 100% prirodnog voća i ne sadrži veštačke šećere, konzervanse ili veštačke arome. Umesto šećera, voće ima svoje prirodne šećere koji su izuzetno dobri za organizam. Uz to, Frutek pouch dolazi u praktičnom pakovanju koje je lako za nošenje, a još lakše ga deca mogu nositi sa sobom kada su napolju. Odgovara deci svih uzrasta i ukusa, a roditeljima olakšava i nudi zdravu i ukusnu užinu.

4. Tamna čokolada: Ukoliko vaš uskršnji paketić želite da zasladite čokoladom naš savet je da vaš izbor bude crna čokolada. Iako čokolada može sadržati puno šećera, tamna čokolada (sa najmanje 7’% kakaa) je bogata antioksidansima i durgim hranljivim sastojcima. Umesto slatkiša, mala količina crne cokolade može biti sjajan izbor za zadovoljavanje potrebe za slatkim. Crnu čokoladu možete istopiti i preliti je preko banane ili nekog drugog sezonskog voća.