Vladimir je nepravedno ispao iz „Najslabije karike“, ali će mu želja biti ispunjena: Želeo je da ide u Egipat, i otići će!

828
Foto: Tv Prva / ustupljene fotografije

Građevinskog radnik bez stalnog zaposlenja, otca četvoro dece iz Bačkog Petrovca, koji je više od sto puta bio dobrovoljni davalac krvi, izbacili su takmičari iz kviza „Najslabija karika“ iako je imao najbolji rezultat. Ovakav potez jeste po pravilima, ali ni malo nije fer i na nepravdu koja je zadesila Vladimira Krnača odmah je reagovao voditelj kviza Nikola Kojo ali i gledaoci. Sad se oglasila i TV Prva gde se kviz emituje i uradila neverovatnu stvar za Vladimira.

Svima koji su gledali sinoćnju epizodu kviza „Najslabija karika“ najveći utisak je ostavio i za srce prirastao Vladimir Kranč, takmičar čije će se učešće u ovom šou programu prepričavati još dugo. Pedesetdevetogodišnji Vladimir ostvario je nezapamćen uspeh, odgovorivši tačno na čak 22 pitanja, ne davši pritom nijedan netačan odgovor.

Njegovi saigrači, međutim, odlučili su da ga taktički izbace u sedmoj rundi i tako ga zaustave na putu do ostvarenja životnog sna – putovanja u Egipat.

POGLEDAJ VIDEO

Ovakav potez naišao je na čitavu lavinu reakcija i komentara na društvenim mrežama, a i sam Nikola Kojo bio je zbunjen ovakvim ishodom. Ipak, Vladimirova želja biće ispunjena – Prva TV mu poklanja put u Egipat.

Vladimir iz Bačkog Petrovca jedan je od verovatno najuspešnijih takmičara u istoriji ovog legendarnog kviza, a u svojoj prijavi za učešće istakao je da bi, u slučaju da je osvoji, nagradu potrošio na putovanje na poznatu turističku destinaciju.

Ka tom cilju krenuo je mirno i vedro, siguran u svoje znanje, nizajući tačne odgovore. U nekoliko krugova Vladimir je statistički bio najjača karika i stigao do samog predvorja finala. Na tom putu, pred osmu rundu, u kojoj finalisti praktično uvećavaju osvojeni budžet sumom koju produkcija množi sa tri, preostala dvojica takmičara Jugoslav Ratković i Miljan Draganić su ga taktički izbacili iz igre.

Taktika u zavšnim krugovima je upravo ono što doprinosi nepredvidivosti i dinamici kviza kakva je “Najslabija karika”, ali je ovoga puta, zbog Vladimirovog znanja, iznenadila i publiku i voditelja. Njegovo savršeno znanje, međutim, neće ostati nenagrađeno, budući da su sa Prve TV, na kojoj se kviz emituje, odlučili da to znanje nagrade ispunjenjem njegove najveće želje.

Vladimir je dobro poznat svima koji prate kvizove, zovu ga i hodajužom enciklopedijom.

– Bilo je tu raznih kvizova, ali u „Slagalici“ sam uvek imao uspeh. Osećam se kao kod svoje kuće kad tamo dođem. Nisam loš enigmatičar, ali suvo znanje je moj fah – rekao je Vladimir svojevremeno u intervju za „Informer“ i dodao:

„Vreme za učenje još i nađem, ali jako teško pamtim u ovim godinama. Jedan podatak memorišem, dva ispustim. Ali pratim kvizove i uspevam da uhvatim srž, vidim koje oblasti se traže“.

Pričao je i kako ljudi reaguju kad kaže čime se bavi i od čega živi.

Građevinci sve uvek okreću na šalu, pa tako i moje kolege moja takmičenja. Sa druge strane kvizaši ne mogu da se načude da sam građevinac. Obično ponove pitanje „ti stvarno radiš na građevini?“ A šta ću kad nema ništa drugo, nemam formalno obrazovanje, nisam imao dovoljno istrajnosti. Posle srednje škole upisao sam fakultet, mašinstvo, ali sam otišao u vojsku. Godinu dana bez knjige i ponuda za posao je dovela do toga da se na fakultetu zadržim cele dve nedelje.