Autorka knjige Hvala ti sine: Moj život je dobio smisao kada sam postala majka

Za čitaoce Male škole prenosimo intervju sa pesnikinjom Natašom Radović direktno sa portala bebac.com. Uživajte!

343
Izvor: Privatna arhiva

Bebac Facebook zajednica podstakla mamu Natašu da izda zbirku pesama.

Bravo Nataša.

Aprila prošle godine mama Nataša Radović, vaspitačica po struci, prvi put je u okviru Facebook grupe Bebac trudnice i mame podelila svoj talenat za pisanje pesama koje su joj u ovoj velikoj zajednici donele popularnost.

Mame, ali i mi sa portala Bebac, sa nestrpljenjem smo čekali svaku njenu narednu pesmu uz koju bi iskreno uživali. Godinu i po nakon otkrivanja svog dara ova talentovana mama koja je inspitaciju za svoje pesme pronašla u sinu Rastku objavila je zbirku pesama „Hvala ti sine”.

Razgovarali smo s njom o tome kako je započela svoj književni put i kako je majčinstvo uticalo na nju.

Zbirku sam počela da pišem sasvim slučajno. Naime, u trenucima mog očaja, kad sam bila u situaciji da ništa ne stižem, a želim puno toga, nastala je pesma „Uspavanka za Rastka“. Pesmu sam podelila u Facebook grupi Bebac trudnice i mame, gde je naišla na opšte oduševljenje, i tako je sve počelo — priseća se Nataša kako je sve počelo.

Što je više Rastko rastao to je Nataša dobijala veću inspiraciju. Kako su se nizale situacije u novoj ulozi majke tako su i nastajale pesme koje su osvojile srca publike. Nataša za sebe kaže da je vrlo jednostavna osoba koja je svoj mir i sigurnu luku našla u svojoj porodici i svojim pesmama.

Moj život zaista je tek sada dobio pravi smisao od kada sam postala majka. Ovo nije fraza koju mnogi izgovaraju, ovo je nešto što ja iskreno mislim i osećam. Jer da nije tako, ne bi sada ova knjiga stajala ispred mene i vas. Ovo je knjiga posvećena pre svega mom sinu, a zatim i svoj deci koja su mi inspiracija dugi niz godina unazad. Knjigu rado čitaju i roditelji, bake, deke, tetke, strine, jer su pesme nešto nesvakidašnje i vrlo zanimljive.

Nataša navodi da njena zbirka pesama „Hvala ti sine” nikada ne bi ugledala svetlost dana da nije bilo roditeljskog portala Bebac i moćne zajednice koja se okuplja oko njega.

— Samo ću reći da vas nije bilo, ne bi bilo ni ove knjige. Ova knjiga, pored mog sina, predstavlja moj najveći životni uspeh. Ja sam živi dokaz da nije tačna ona rečenica koju često možemo čuti, da je žena ženi najveći vuk. Naprotiv, meni su žene iz grupe bile apsolutna podrška sve vreme. Sa njima sam delila svaki stih, uz moje pesme smo se zajedno smejale i plakale — priseća se Nataša podstreka koji je dobila od članica grupe.

Kada smo je pitali da li bi mogla izdvojiti neku pesmu iz knjige koja je posebno emotivna za Vas Nataša je bila jasna i to je pesma „Hvala ti sine” po kojoj je zbirka i dobila ime.

Jako mi je teško da izdvojim neku pesmu, jer su one emotivnije pisane iz najdubljeg dela moje duše, i svaka ima veliku težinu za mene. Ali ako bih negde morala da odlučim, neka to budu pesme „Hvala ti sine“, po kojoj i zbirka nosi naziv, i pesma „Sve ti dugujem“, zbog koje ja lično uvek zaplačem kad je čitam — izjavila je Nataša za roditeljski portal Bebac koja ističe da je tek u ulozi majke i supruge iz nje isplivalo ono najlepše i najbolje.

Ova knjiga bila bi savršen poklon svakoj majci ili trudnici te ukoliko želite možete je kupiti preko sajta Književne omladine Srbije koja je izdavač ove zbirke pesama ili lično kod mame Nataše.

— Na kraju bih se zahvalila celoj ekipi Bebac tima, jer ste upravo vi bili prvi koji su prepoznali moj talenat. Zahvaljujući vama, ja sam postigla ono što je sada pred svima nama — poručila je Nataša, a mi možemo samo da joj se zahvalimo jer nam ulepšala posao.

Hvala Nataši Radović na razgovoru i želimo vam puno uspeha u daljoj karijeri!

Izvor: bebac.com