Da li se traže „gladni“ ili stručni vaspitači?

One predškolske ustanove koje biraju stručne vaspitače, pružiće svim vaspitanicima pravo na pružanje kvalitetnog znanja i kvalitet u njihovom sveukupnom odrastanju i životu u zajednici.

2887

Ova stranica ima za svrhu da pruža moralnu kao i edukativnu podršku vezanu za visoko – kvalifikovane vaspitače, koji ceo svoj radni vek moraju da uče i menjaju se, u jednom zanimanju ima spektar profesija od istraživača, psihologa, defektologa, muzičara… pa sve do misije advokata ili s druge strane mađionicara..

Drugačije rečeno, vaspitači i ucitelji stvaraju druge profesije, a tek saradnja između njih je itekako važna (a to je već druga tema). I svesni smo svi da ovakvih i gorih omalovažavanja od strane „poslodavaca“ ima na sve strane, nije krivica ni zaposlenih jer takva je situacija kakva jeste i svako gleda da sačuva posao…

Sistem je taj koji treba da reaguje i da se brine o ljudima koji stvaraju bolji svet, i da im pruži sve uslove za to i na kraju dobro da obrati pažnju ko može biti direkrtor jedne predškolske ustanove, nebitno dal je privatna ili državna isto tako ko sve sme da radi i kao vaspitač. Jer i u jednoj i u drugoj borave deca a ne cveće. Naš doprinos je sajt mala-skola.com i naša fb stranica. I neka svako da svoj doprinos i svet će biti neko lepše mesto.❤❤❤

Na internetu smo pronašli objavu koja nas je sve blago rečeno zgranula kad smo je prvi put videli. Prenosimo vam tekst u celosti, u izvornom obliku. Ne zamerite za slovne greške, poenta je da tekst vidite u celosti.

S obzirom na poruku koju smo pročitali, pitamo se da li se traže „gladni“ ili stručni vaspitaci u koje se ulaže i kojima se daje prostor da se usavršavaju i unaprede svoje znanje. Zapitajmo se svi?

One predškolske ustanove koje biraju stručne vaspitače, pružiće svim vaspitanicima, tj. deci, pravo na pružanje kvalitetnog znanja i kvalitet u njihovom sveukupnom odrastanju i životu u zajednici.

Roditelji koji upisuju decu u vrtić neka uvek dobro razmisle da li da ih upisuju u vrtić gde rade „gladni“ vaspitači jer tu je najveca usluga koju mozete dobiti samo puko čuvanje dece, i to pitanje koliko adekvatno.

I na kraju neka svako radi za platu za koju misli da treba, ali je složićete se, ružno je da jedan direktor predškolske ustanove kaže „KO JE GLADAN RADIĆE“.

Da radite u nekoj fabrici npr. fabrici čokolade, tako i može da se kaze (ali ni to nije u redu, zašto ponižavati), ali u ovom slučaju vi radite sa decom a ne sa čokoladicama, i posledice lošeg pristupa detetu su velike..i svi znamo da je lakše vaspitavati nego prevaspitavati..

Za profesiju vaspitaca presudni faktor treba da bude kvalitet učenja i rada sa decom, njegove pedagoške, psihološke, defektološke i mnoge druge osobine a ne stranački uslovi zapošljavanja iliti pristanak rada za manju platu a da ništa od gore navedenog nije.

I zato dragi roditelji, čuvajte svoju decu od „gladnih vrtića i njihovih direktora“, ulažite u svoju decu pametno, vi ćete ih najbolje sačuvati izborom pravog vrtića za vaše dete gde će da razvije sve svoje potencijale.

Tekst priredila: MALA ŠKOLA