Kviz: „Da li si osobenjak?“

Koje ti osobine pripadaju otkrićeš ako iskreno odgovoriš na ovaj test. Tako ćeš bolje upoznati sebe. Imaš li više odgovora pod A ili pod B? Ako imaš isti broj odgovora pod A i B pročitaj odgovor pod C.

257

Ti si miran i staložen tip i u tvom srcu uvek sija sunce,ili možda mesec? Osetljiv/a si, lako menjaš raspoloženja, nerviraš se a ponekad si i agresivan/a. Koje ti osobine pripadaju otkrićeš ako iskreno odgovoriš na ovaj test. Tako ćeš bolje upoznati sebe.

 1. Kada se probudiš, obično si raspoložen/a

  a) dobro
  b) loše

 2. Ako u nekoj raspravi nisi u pravu:

  a)priznaješ to
  b)i dalje tvrdiš isto

 3. Ti si tip koji je uvek…

  a)miran
  b)u pokretu

 4. Kad si dugo u jednom mestu, to te…

  a) zamara
  b) nervira

 5. Kad preuzmeš neku obavezu ti..

  a) je ostvariš
  b) predomisliš se

 6. Ponekad ne podnosiš ni najbolje drugove?

  a) nije tačno
  b) tačno

 7. Voleo/la bi da činiš herojska dela?

  a) ne
  b) da

 8. Ako si u krizi…

  a) potrebni su ti prijatelji koji te shvataju
  b) samoca je najbolji lek

 9. Ako te drug uvredi, želiš da se:

  a) svađaš
  b) tučeš

 10. Kakav si navijač?

  a) tih
  b) bučan

Imaš li više odgovora pod A ili pod B? Ako imaš isti broj odgovora pod A i B pročitaj odgovor pod C.

TIP “A” – IMAŠ SUNCE

Mirnoća, sigurnost, postojanost i optimizam su tvoje najbolje osobine. Veoma si vredan/a, siguran/a  u sebe, tačan/na, promišljen/a, društven/a i drug sa svima. U tvom srcu skoro uvek sija sunce, a kad se na nebu navuku oblaci, ti se brzo udaljiš i vratiš u svoju uobičajenu ozbiljnost. Nikad ti se ne dešava da promeniš raspoloženje bez razloga, da se naljutiš zbog gluposti i kaprica. Drugi znaju da mogu računati na tvoju divnu narav i oni koji su sa tobom, cene sve tvoje kvalitete: mirnoću i sigurnost kojom zračiš. Naravno, i ti imaš poneku manu i ne ponašaš se uvek kako bi trebalo. Ali, niko nije savršen, zar ne?

TIP “B” – IMAŠ OBLAKE

Ti izgledaš miran/a i staložen/a i takav/a si sve dok se stvari odvijaju onako kako tebi odgovara. Međutim, dovoljno je malo, jedna rečenica ili samo reč da se na tvoje plavo nebo navuku tamni kišni oblaci. Ti si, ustvari, prilično prgav/a i brzo se naljutiš. Kada ti mušica sleti na nos, ti se iznerviraš i poludiš. Tvoje raspoloženje je promenljivo i često ti dolaze crni trenuci. Baš si osobenjak!

TIP “C” – IMAŠ MESEC

Ti blistaš od odlučnosti, snage i karaktera. Dinamičan/a si, uvek u pokretu, neprekidno menjaš mišljenje, simpatičan/a si ali i pomalo uobražen/a i agresivan/a. Ti si živa vatra, teško te je definisati, jer si više nego osobenjak. Malo ti treba pa da upadneš u najgore raspoloženje ili da se razgneviš. Ali se isto tako brzo i odljutiš jer si dobričina i velikodušan/a, ali tek kad si dovoljno zakuvao/la. Poseduješ brdo dobrih osobina, među kojima su energičnost i odlučnost, ali i poneku manu koju bi svako morao/la ispraviti. Nauči da razmisliš pre nego što nešto učiniš, shvati da i ostali imaju neka prava, i svoj agresivni naboj pretvori u nešto produktivnije i zabavnije, kao npr. sport.