Novi incident na času i to nakon što je nastavnik đaku uzeo mobilni telefon

Incident između učenika i nastavnika dogodio se u sredu u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi "Despot Đurađ" u Smederevu.

291

Autor: Euronews

Kako piše Euronews Srbija, profesor matematike oduzeo je učeniku telefon koji je koristio na času, na šta je tinejdžer burno reagovao.

Krenuo je za njim, otimao je nastavniku telefon, a u opštem metežu nastavnik ga je u jednom momentu oborio na sto. Sve to je snimao drugi učenik, a video koji traje nešto duže od minut završio je na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi profesor koji stoji ispred table i predaje. Zatim prilazi jednom od učenika i oduzima mu mobilni telefon koji je koristio na času. Đak ustaje i pokušava da otme od nastavnika telefon. Dolazi do rvanja oko katedre. U jednom momentu nastavnik je đaka oborio na katedru, na podu su završili papiri. Snimak se završava tako što nastavnik odlazi iz učionice.

Direktor škole Miladin Vitorović potvrdio je za Euronews Srbija da se incident dogodio u sredu između 17 i 18 sati, a da je o svemu tome saznao danas iz medija.

Nastavnik nas nije obavestio o tome. Imamo jasne procedure Ministarstva prosvete kako se postupa. Protiv nastavnika je pokrenut disciplinski postupak, a što se tiče učenika danas u 13 sati je bio sastanak Tima za zaštitu učenika od diskriminacije, zlostavljanja i zanemarivanja. Na Timu su donete dve odluke – da se uradi pojačan vaspitni rad sa učenikom i da se uradi individualni plan podrške za učenika koji je pretpeo nasilje“, rekao je Vitorović.

Kako je naveo, obaveštena je Školska uprava, Ministarstvo prosvete i policija.

Upitan da pojasni da li je samo protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak ili i protiv učenika, direktor je naveo: „I protiv učenika ćemo pokrenuti vaspitno-disciplinski postupak. Da se utvrdi i njegovo ponašanje. Uradićemo i individualni plan podrške. O tome smo danas tek obavešteni iz medija“.