Po dva policajca u svakoj beogradskoj školi od danas

116

U svim školama u Srbiji, od danas od 8 časova pa sve do kraja nastave biće prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić, prenosi Sputnjik.

Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

“Već u ponedeljak od osam časova, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800. biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave, koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje“, rekao je Stevandić u nedelju za RTS.

Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

“Poseban akcenat je stavljen na dolazak učenika, odlazak i za vreme odmora”, rekla je za Tanjug Indira Hamzabegović, školski policajac Policijske uprave Stari grad.

Ona je precizirala da su sve škole u Beogradu pokrivene sa po dva policijska službenika u obe smene.

“Što se tiče otkrivanja oružja i psihoaktivnih supstanci, uloga policijskih službenika je preventivno delovanje, a u slučaju saznanja da neko od učenika poseduje nešto od oružja, oruđa i psihoaktivnih supstanci, to će podrazumevati i pregled tog učenika. Takođe su angažovani i radnici fizičko tehničkog obezbeđenja, sa kojim imamo saradnju”, rekla je Hamzabegović.

“U Beogradu ima 331 školska ustanova i do 8. maja ove godine 146 školskih policajaca je pokrivalo škole dok će od danas svaka škola biti pokrivena sa dva policijska službenika”, rekla je Hamzabegović.