Tri učenika iz Trstenika vraćena u školu

„Oni su se vratili u školu, ali se profesorka nije vratila jer ona još nema snage da uđe u školu“, kazala je Janković za Insajder.

81

Trojica učenika Tehničke škole u Trsteniku, koja su izbačena iz škole jer su maltretirali nastavnicu engleskog jezika, vraćena su u školu zbog proceduralnih grešaka načinjenih tokom isključenja, izjavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković, a prenosi Insajder.

Nastavničko veće Tehničke škole iz Trstenika donelo je krajem novembra prošle godine odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorki engleskog i sve to snimali, isključe iz te škole.

„Oni su se vratili u školu, ali se profesorka nije vratila jer ona još nema snage da uđe u školu“, kazala je Janković za Insajder.

Prosvetni radnici su organizovali protest posle incidenta u Trsteniku, a tada je poručeno da će ponovo izaći na ulicu, ukoliko ne budu zadovoljni merama koje država predloži.

Na pitanje da li je Unija zadovoljna merama jer novih protesta nema, Janković je odgovorila da će čekati „još neko vreme“, te da „to vreme ističe posle vraćanja učenika iz Trstenika u školu“.

Kada je reč o situaciji u osnovnoj školi u Sečnju koja je podelila javnost, Janković je rekla i da u školama ne postoji pravilnik o obeležavanju Svetog Save. Ona je, govoreći o slučaju škole u Sečnju gde je direktorka odlučila da na obeležavanju Svetog Save u školi ne bude sveštenik – a on je ipak bio, ocenila „da je direktorka možda reagovala ishitreno – ali ima pravo“.

„Mi nemamo pravilnik o obeležavanju Svetog Save i mislim da je direktorka možda reagovala ishitreno – ali ima pravo jer pravilnika nema“, navela je Janković.