„Da, deci je potreban odmor. Da, vaspitačima je takođe potreban odmor. Da, svima nam je potreban odmor!“: Tatjana Tom Malešević

"Vrtić neće pobeći, tu je na mestu... ali DETINJSTVO beži, iskoristimo taj osetljivi period da kvalitetno provedemo sa svojim decom."

2150
Izvor: Thinkstock
Na svako od naših „trik pitanja i tema“ koje često postavljamo, naravno, otvori se diskusija, što je jako dobro. Svaki konstruktivan komentar zlata vredi jer nas kolektivno pokrene na razmišljanje i delanje.

Ovaj put smo objavili preuzeti tekst o tome kako se u vrtićima uvodi raspust i na kraju teksta naveli da je u pitanju šala.

Naravno da je to daleko od šale i da ovakvi tekstovi služe da nas probude iz naše uspavanosti, da počnemo da verujemo da postoji nešto izvan učaurenosti u kojoj se svi vrlo često nalazimo, da postanemo i verujući i delujući a ne samo reagujući.

Akcija – reakcija, razlika je velika!

U jednoj od fejzbuk grupa gde smo podelili ovaj tekst, reakcija je bilo zaista mnogo. I pozitivnih i negativnih komentara vezanih za tekst.

Jedan od konstruktivnijih komentara posebno je privukao našu pažnju, pa prosudite i sami:

“ Zašto bi ovo uopšte bila šala?

Da, deci je takođe potreban odmor. Da, vaspitačima je takođe potreban odmor.
Da, svima nam je potreban odmor.

Da, istina je, deca se spajaju u zajedničke grupe. Da, sigurna sam da se ne osećaju toliko prijatno kada tokom leta moraju u vrtić.

Da, ja sam lično za to da se uvede raspust upravo u gore navedenom vremenskom periodu.

Da, slazem se sa gore navedenim tekstom osim delom koji govori da je ovo šala.

Da, vecina roditelja se moze itekako snaći.
Provedite leto sa svojim detetom, dragi roditelji.

Degutantno je da ostavite dete u vrtiću kada ste na godišnjem odmoru, posebno kada u kupaćem kostimu dođete po dete, potamneli i mokri od kupanja.

Da, da nažalost tako je.

Mozete da negodujete po ovome što sam napisala, ali DRAGI RODITELJI I VAŠOJ DECI TREBA ODMOR, I VAŠOJ DECI TREBA PROVEDENO VREME SA RODITELJEM UZ IGRU, RADOST, OSMEH, SVAĐU, KUPANJE, ŠETNJU, VOŽNJU…

Izvor: Shutterstock

Vrtić neće pobeći, tu je na mestu… ali DETINJSTVO beži, iskoristite taj osetljivi period da kvalitetno provedete sa svojim detetom.“

Tatjana Tom Malešević

Tekst priredila: Mala škola